greek-pasta-salad

Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούνται φρέσκα βότανα. Σε περίπτωση που δυσκολεύστε να βρείτε φρέσκα βότανα χρησιμοποιείστε αποξηραμένα στις μισές ποσότητες.

Συστατικά

¼ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2κ.σ ψιλοκομμένο σκόρδο (3-4 σκελίδες)

2κ.σ. φρέσκια ρίγανη

1 κ.τ.γ. χοντρό αλάτι

½ κ.τ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¼ κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Τα αγαπημένα σας ζυμαρικά

½ κούπα ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι

½ κούπα τοματίνια κομμένα στη μέση

1 κ.τ.γ. φρέσκια μέντα κομμένη σε λωρίδες

2 κ.τ.γ. φράσκο βασιλικό κομμένο σε λωρίδες

1 κούπα κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κούπα πράσινη πιπεριά (μετρίου μεγέθους)

Τριμμένη φέτα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι μετρίου μεγέθους σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το αλάτι, και την πιπεριά και ανακατεύομε αργά. Το μαγειρεύουμε περίπου 8 λεπτά έως ότου το σκόρδο αρχίσει να αλλάζει χρώμα.

Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατά την διάρκεια προετοιμάζουμε τα κύρια συστατικά.

Λίγο πριν βράσουν τα ζυμαρικά τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Δεν ξεπλένουμε.

Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για μερικά λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από την φέτα και σουρώνουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου έρθουν σε δροσερή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.afamilyfeast.com/mediterranean-pasta-salad/